Wenst u graag uw bad te verwarmen, maar vreest u de energiekosten? Lees dan gerust verder. 

 

Verwarming

 

Uw Vijver of biopool (bij)verwarmen zorgt ervoor dat u er meer gebruik van zal maken en nog  comfortabeler kan zwemmen. 

Net zoals bij onze waterbehandelingsystemen, kiezen wij voor kwaliteit bij keuze van de verwarming.

 

Wij opteren hier voor de nieuwste generatie full inverter warmtepompen, die veel minder verbruiken dan de klassieke toestellen. Een inverter warmtepomp is een warmtepomp met een modulerend vermogen. Dankzij de variabele snelheid wordt het vermogen aangepast aan de warmtevraag van het bad. De warmtepomp brengt de watertemperatuur met minimale kracht weer op peil. Hierdoor stijgt het rendement (SCOP) en is er een energiebesparing tot wel 60% . Oudere warmtepompen werken volgens het aan/uit-principe

 

Voordelen :

  • Energiezuinigheid: Inverter-warmtepompen passen hun vermogen aan op basis van de behoefte, waardoor ze efficiënter zijn en minder energie verbruiken dan traditionele modellen.

  • Stille werking: Doordat de compressor soepel kan variëren in snelheid, is het geluidsniveau over het algemeen lager in vergelijking met traditionele warmtepompen.

  • Snellere opwarming: Inverter-warmtepompen kunnen sneller de gewenste temperatuur bereiken doordat ze hun vermogen kunnen verhogen.

 

Wenst u echter nog te wachten met uw warmtepomp, geen probleem. We kunnen dit in fases doen.

Bij de aanleg van uw project wordt hier steeds het buizenwerk voor voorzien, zodat dit perfect achteraf kan.

 

Een verwarming op uw bad, kost inderdaad een bepaalde hoeveelheid energie en dus geld. De keuze van het type verwarming is natuurlijk belangrijk, maar met de komst van de digitale energiemeter en zonnepanelen wordt meer en meer gebruik gemaakt van een Energy Management systeem. Dit zorgt ervoor dat uw verbruik doorheen het jaar geoptimaliseerd wordt aan de hand van uw zwemroutines. Met een zelflerende module, kunnen we op een slimme manier uw bad verwarmen tijdens piekmomenten qua zonneproductie. Om het verbruik van uw warmtepomp nog zuiniger te maken op langere termijn, kan u ook voor een rolluik met solarlamellen opteren.  Ook hier biedt Wiltae kwalitatieve oplossingen.