Smart Energy System 

Door de hoge energieprijzen, de komst van zonnepanelen, de digitale energiemeter en piekverbruiken is de vraag om deze energiestromen efficiënt op elkaar af te stemmen brandend actueel. Het elektrisch verbruik van een bad en dan hoofdzakelijk dat van de warmtepomp maakt dus ook deel uit van deze te leggen puzzel.

Recent kwam hiervoor een besturingssysteem uit om het verbruik van uw bad te stroomlijnen en rekening te houden met bovenstaande parameters.

Deze revolutionaire, zelflerende en tevens gebruiksvriendelijke zwembadcontroller communiceert met de aanwezige toestellen binnen uw zwembadinstallatie. Denk hierbij aan uw warmtepomp, circulatiepomp, waterbehandeling, automatische afdekking… en het brengt de controle van deze apparaten samen in één handige applicatie.

 

Dankzij het gebruik van unieke zelflerende thermisch/energetische modellen van uw zwembad kan dit systeem bij activatie van de “Smart Mode” ook actief uw energieverbruik optimaliseren. Het houdt hierbij rekening met uw comfortwensen, de performantie van uw warmtepomp, weersvoorspellingen en nog veel meer. Bij koppeling met een Energiemanagement/domotica systeem van uw huishouden kan het verbruik van uw zwembad ook afgestemd worden met het verbruik van uw
huishouden, productie van uw zonnepanelen, dynamische energietarieven… 

Heeft u reeds een installatie, en is er interesse in dit systeem, neem dan gerust contact op!  We kijken of we deze zelflerende module bij u kunnen installeren, zodat ook u kan genieten van een goedkoper zwembadverbruik.