Als u kiest voor een  (bij)verwarming op uw bad, dan overweegt u misschien ook wel een rolluik.  Het is vrij moeilijk om in een bad achteraf een rolluik esthetisch te verwerken. Dit wordt best reeds voorzien zijn in de ruwbouwfase.  

Rolluik 

Bij een prachtige biopool, hoort onlosmakelijk een fraaie afdekking. Je afdekking vertelt iets over persoonlijkheid en smaak, en het matcht perfect met je zwembad en geeft zo extra uitstraling aan je tuin. 

 

Wiltae kiest voor zwembadrolluiken uit polycarbonaat. Deze lamellen hebben een zeer hoge slagvastheid en mede daardoor ook een langere levensduur. Bij onze PC-lamellen worden solar cellen geïntegreerd. Op die manier wordt zonne-energie omgezet in warmte en bespaar je stevig op het energieverbruik van je zwembad. Polycarbonaat is zeer hagelbestendig en heeft een zeer luxe uitstraling. 

Voordelen

  • polycarbonaat is robuuster dan PVC
  • de lamellen hebben een anti-algeffect
  • door het isolerend effect werkt de zwembadafdekking energiebesparend
  • kan gebruikt worden als kinderbeveiliging

Kortom, het plaatsen van een rolluik op een biopool draagt bij aan de veiligheid, energie-efficiëntie, waterbehoud en algemeen gemak van het zwembadgebruik en -onderhoud.

Heat Cover

Sommige klanten kunnen geen rolluik (meer) plaatsen. De vloeibare afdekking HeatCover® kan in deze gevallen een oplossing zijn. Deze afdekking kan gebruikt worden in  zowel zwemvijvers én biopools, vanaf 20 graden. 

Hierdoor kan men besparen op water, energie en dus kosten in het algemeen. Zelfs als een biopool al gebruik maakt van een afdekking  of overkapping levert HeatCover® overdag  - als de kunststof afdekking eraf is -  extra voordelen.