Biopools 

 

Biopools zijn de laatste jaren enorm in opmars. Een biopool combineert in feite de natuurlijke look van een zwemvijver met het comfort van een zwembad en dit zonder de vervelende eigenschappen van traditionele chemische desinfectiemethodes, zoals Chloor. 

Hydrolyse is een proces waarbij water wordt gesplitst in zuurstof- en waterstofionen door middel van een speciale cel.  De zwemervaring is zeer aangenaam, gezien men zwemt in zeer zacht water. In tegenstelling tot klassieke chloorbaden, heeft hydrolyse geen nefaste invloeden zoals irritaties van luchtwegen, rode ogen, allergieën enz...

 

Hydrolyse wordt beschouwd als de meer milieuvriendelijke optie omdat het minder afhankelijk is van chemische toevoegingen en het geen chloorhoudende verbindingen zoals chlooramines produceert.

 

In het systeem waar wij mee werken, heeft u "door het zachte water", nog steeds de mogelijkheid om beplanting te integreren in het project, indien gewenst. Hierdoor krijgt uw biopool een zeer natuurlijke look en kan deze mee opgaan in de rustgevende omgeving van je tuin.

Planten kunnen een extra troef zijn, maar hoeven dus niet. De combinatie met organische vaste plantenzones rondom het bad geven immers eenzelfde effect.

 

Doordat er met een kwalitatieve PVC folie wordt gewerkt, kan u vaak ook uw kleur kiezen.  Zo  wordt meestal gekozen voor een antraciet grijze folie of een lichtgrijze folie. Deze geeft, door de breking van het licht, een mooie blauwe kleur.  Er zijn ook luxe versies beschikbaar met schakeringen. Voor elk wat wils.  

 

Veel klanten verkiezen een biopool boven een natuurlijk zwemvijver omdat de biofilm en alg-aanslag – typisch gekend bij zwemvijvers – volledig afwezig is. Bij een biopool is de waterkwaliteit vergelijkbaar met die van drinkwater. Het is heerlijk zacht water om in te zwemmen, er blijven geen vieze geurtjes achter op de huid, badpak of haar en het water is glashelder.

 

Minimum aan onderhoud

Een ander voordeel om voor een biopool te kiezen is het minimum aan onderhoud. Bij oplevering krijgt u een volledige handleiding ivm de werking en tips bij het onderhoud. We tonen dit alles ook voor, zodat u perfect op de hoogte bent van de werking van uw installatie .

Heeft u  liever dat de filtratie volledig geautomatiseerd is, dan kan dit ook geregeld worden. 

Uw installatie linken aan uw domotica of  alles via een app besturen, behoort uiteraard tot de mogelijkheden

 

Ombouw van zwemvijver

Heeft u een traditionele zwemvijver en bent u het beu om de wanden te schrobben, dan kan u eventueel overwegen om uw vijver om te bouwen naar een biopool-zwemvijver. Weet echter dat dit nooit hetzelfde zal zijn als een compleet nieuw systeem. Maar de meerderheid van de klanten is zeer tevreden over deze toevoeging.